En riktig godsak för den som tycker om mandel! Man kan givetvis ersätta pinjenötterna med skållad, skalad och flisad mandel. Den här kakan är dessutom gluten och laktosfri.
Sätt ugnen på 200°C. Skålla och skala mandeln. Mal den sedan i en nöt/mandelkvarn.
Rör samman den rivna mandeln, äggvita, socker och finrivet skal av en tvättad citron. Arbeta ihop till en jämn massa. Skölj händerna och rulla till små bollar. Skölj händerna då och då, det blir annars lite kladdigt.
Blanda äggulan med pinjenötterna (eller flisad mandel) och rulla kulorna i blandningen. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Sikta lite florsocker över kakorna innan servering, det gör att de ser ännu godare ut!
Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri. Ha i citronskal, mjölk, äggulor och citronsaft och rör ihop
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. citron,. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Det bästa med den här tårtan. Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.