Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp sockeroch vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna ochkoka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från godakakor, läckra sillinläggningar, lockandejulgodisoch makalösa maträtter
Att göra bända mandlar är inte så svårt men var försiktig så inte sockret blir bränt. Lägg mandlar, vatten ochsocker i en kastrull eller en stekpanna och sätt på hög värme tills vattnet kokaroch massan börjar bubbla
Häll i sockeroch kanel och rör runt. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om. Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper ochrosta i 200 gr. 1dl socker
Såååå gott det blir när man använder mandelmjöl i sin smulpaj. Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” somtraditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Det är ju något helt orimligtgott med den där lena ochlagom söta krämen …. Jag och Kim firade min födelsedag i efterskott i lördags vilket innebar att han skämde bort mig hela dagen
Hemgjorda tilltugg Lite salta snacks som tilltugg kan vara gott ibland. Mina Ostsnacks såg dagens ljus i fredags, när jag var bjuden på ett glas vin hos en god Vän
En söt och mäktig paj med nöttäcke. Topping. ¾ dl farinsocker. Lägg i mjöl, salt ochsocker. Tillsätt då vattnet ochfortsätt köra tills degen släppt på kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.