2 majskycklingbröst
(det är egentligen för mycket för två personer, men samtidigt är det för lite med 1 bröst).
1 tsk
torkad timjan.
1,5 dl
risottoris (det blir mycket, men det är gott att ha till den överblivna kycklingen dagen efter, även om jag generellt tycker att man ska äta upp mat som man lagar när man lagat den).
5 dl
kyckling/hönsbuljong. Med fördel har du gjort en egen fond som du använder.
2 dl
vitt vin.
2 scharlottenlökar
Rejält med riven parmesan. Säg 100 gram Olivolja.
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Italien möter Sverige i denna goda risottomed västerbottenost och skogschampinjoner. Rör runt tills riset blandat sig väl med lökarna och champinjonen och känns torrt
Häll olja i en traktörpanna och hetta upp den på medelvärme. Risotton serveras i djupa tallrikar. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna
Risottomed sparris, sojabönor & räkor. Hacka lök och vitlök och fräs i rikligt med olivolja. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.