Rabarbersylt, äppelkompott, och nu den här citrussalladen, som verkligen blev en smakmässig höjdare. Blanda frukten med russin, citronskal och kryddor i en skål och låt stå och dra en stund innan servering
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit ochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet medvaniljochmörk rom. Jag hade tänkt att baka eget rostbröd att ha till, men eftersom jag är själv hemma med min vilda lilla dotter och jag inte orkar vänta till min man kommer hem ikväll, så kändes det enklare att slänga ihop scones
Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen. Fördela blandningen i ugnsfasta portionsformar och ställ dem i vattenbad
Mörkchokladmousse (förbereds helst dagen innan). Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek dem i smör ca i minut på varje sida, ringla över honungen och stek i ytterligare i ½ minut
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Lägg hackad mörk choklad i den ena delen och rör runt. Koka upp grädden med socker ochvaniljsocker. Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.