1 vit
chokladChokladkaka1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör och mörk choklad, bruten i bitar, på svag värme i en kastrull. Vispa ihop äggen med sockret, blanda vetemjöl och bakpulver och rör i. Rör sedan ner chokladblandningen försiktigt – det ska bara blanda sig. Tillsätt de hackade nötterna.2. Klä en form, ca 22 x 28 cm, med bakplåtspapper och smörj väl. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 15-16 minuter, den ska gärna vara lite lös i mitten. Ta ut och låt kallna.Mascarponecreme3. Blanda mascarpone och yoghurt till en fast creme – rör inte för länge!Rostad vit choklad4. Sätt ugnen på 175°. Grovriv chokladen och bred ut den på bakpapperklädd plåt. Rosta den gyllenbrun mitt i ugnen 3-5 min, passa så den inte bränns. Ta ut, låt kallna och bryt i små bitar.Servering5. Skär bitar av kakan och arrangera på 4 tallrikar. Forma ägg av cremen med vattensköljda skedar och lägg ovanpå, strö rostad vit choklad över. Tips! Det som blir över går bra att frysa.
Rör samman smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner all hackad choklad. Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar
Mörkchokladbotten med vitchoklad, lime ochmascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. När den vitachokladsmeten stått i kylen vispar du till en tjock krämig konstisens, rör ner mascarponen jämnt och häll över pajskalet
När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen. Hacka den vitachokladen i små bitar och blanda den i grädden, rör om så att all choklad smälter
Kakans bas är svarta bönor, bananer ochmörkchoklad. En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. När allt är väl blandat häller du ner den smälta chokladen i blandningen och blanda ihop väl
Lägg på apelsinsalladen och lägg på den rostadechokladen. Vissa är kanske lite skeptiska när en hör avokadosorbet som dessert men det är absolut värt att testa för det blir en fräsch och god dessert
Smält smör och den mörkachokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker vittoch pösigt. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev
Häll i den mörka smeten. Smält resten av smöret och blanda med den vitachokladen. ) Gjorde den här lyxiga varianten av kladdkaka som verkligen var supergod och helt klart kan rekommenderas
Servera omgående med vaniljglass ochrostadvitchoklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
(Samma bruksanvisning för mörk som vit pannacotta). Mörk pannacotta. Gröp ur vaniljstången till den vita pannacottan och tillsätt i en kastrull ihopa med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.