Mörk chokladkaka mascarpone och rostad vit choklad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 mörk choklad, 70 %
  • 1 ägg
  • 1 socker
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 grovhackade hasselnötter
  • 1 mascarpone
  • 1 matyoghurt, 9-10 %
  • 1 vit chokladChokladkaka1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör och mörk choklad, bruten i bitar, på svag värme i en kastrull. Vispa ihop äggen med sockret, blanda vetemjöl och bakpulver och rör i. Rör sedan ner chokladblandningen försiktigt – det ska bara blanda sig. Tillsätt de hackade nötterna.2. Klä en form, ca 22 x 28 cm, med bakplåtspapper och smörj väl. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 15-16 minuter, den ska gärna vara lite lös i mitten. Ta ut och låt kallna.Mascarponecreme3. Blanda mascarpone och yoghurt till en fast creme – rör inte för länge!Rostad vit choklad4. Sätt ugnen på 175°. Grovriv chokladen och bred ut den på bakpapperklädd plåt. Rosta den gyllenbrun mitt i ugnen 3-5 min, passa så den inte bränns. Ta ut, låt kallna och bryt i små bitar.Servering5. Skär bitar av kakan och arrangera på 4 tallrikar. Forma ägg av cremen med vattensköljda skedar och lägg ovanpå, strö rostad vit choklad över. Tips! Det som blir över går bra att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.