11,5 msk
kanel1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Skölj citronen noga. Finriv det yttersta skalet. Skär smöret i kuber och blanda ihop med händerna i mjölbladningen till en smulig massa. Tillsätt äggula, citronskal och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. 3. Blanda ihop socker och kanel på ett fat. 4. Tag upp degen ur bunken och forma till två rullar. Dela varje rulle i 15 bitar och rulla sedan till bollar. Rulla bollarna i kanelsockret och lägg sedan på bakplåtspappersklädda plåtar. 5. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna fått lite färg.
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Måste göra de här snart igen, kanske med en lakritsfyllning. Dubbla citronkakor,. Tryck till varje boll med en gaffel och grädda kakorna ca 15 minuter i 150 grader
Stekt vitkål med cocktailtomater. Möra kycklinglårfiléer. Den här kycklingen har jag lagat flera gånger och den är verkligen jättegod och superenkel att göra
Sätt ugnen på glänt så blir de riktigt möra. Gör som när du gör vanliga bullar, blanda allt tillsammans till en smidig deg, alltså börja med att smälta smöret, slå i mjölken så att degspadet blir 37 grader och häll över jästen. När de svalnat dela med en gaffel, rosta dem en aning och torka dem sedan i ugnen på svag värme 50-75 grader tills de är riktigt torra
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.