Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek
Den smakar faktiskt väldigt himmelskt. Om du tycker att det är bökigt med oskalade räkor, och att koka egen räkbuljong kan du förenkla och ta färdigskalade räkor och i stället ta vatten och räkfond
Skär upp köttet i skivor och servera med skysåsen. Salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver
Krämig polenta med lök, svamp och rosmarin. Polenta är lika lätt att göra som vanlig gröt, men den kräver samma uppmärksamhet som risottto - det vill säga att du vaktar den och rör om då och då
Passar till kaffet men också som dessert med bär och vispad grädde. Det här är en underbar och lättlagad kaka som är som en blandning av fluffig sockerkaka och krämig kladdkaka
Det är så mysig miljö att gå omkring i och de har fått till den där rätta höststämningen med alla marschaller, eldkorgar och halmbalar med pumpor och annat
Salta och avsluta med några ordentliga tag med pepparkvarnen. Vackra färger och enkel att göra. Den salta fetaosten bryter av fint mot den söta vattenmelonen och myntan och limen ger det där lilla extra
Du kan använda den i biffar, grytor och såser, och så i den här måndagens vegetariska pastasås. I ochmed kolhydrat-fetthysterin de senaste åren har morötterna ibland på något sätt lyckats bli anklagade för att innehålla mycket socker, vilket är ett totalt missförstånd
Inför veckans köttfria måndag, bjuder jag på en enkel men smakrik broccolisoppa med just mögelost. Det är något speciellt med den krämiga osten och de små mögelbitarna…egentligen låter det inte klokt att man äter mögel men gott är det och lite spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.