För några dagar sen åt vi middag på Texas Longhorn i Hornstull och det var både gott ochtrevligt. Nu när vi har flyttat till Sjövikshöjden så inser man att det inte tar så lång tid att ta sig in till stan kollektivt och den här gången åkte vi buss och sen tunnelbana och eftersom bussen stannar precis utanför dörren så var det väldigt bekvämt
Igår lagade jag en god och lyxig middag. Jag försökte matcha ett väldigt dyrt vin, som O egentligen hade tänkt ge till sin bror i present men ångrade sig och gav honom något istället
Och jag fuskade nog lite och åt lite mycket, så nu ska jag ge mig ut på en snabb promenad. Skär i lagom stora bitar och koka dem mjuka i en kastrull i lättsaltat vatten
Det blev god jaktlycka och han lyckades komma hem både vildand och nötskrika. Han droppade förbi på eftermiddagen och jag var med och fileade nötskrikan och gjorde sen till rätterna nedan
Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
När jag skulle planera middagen vi skulle bjuda på i helgen var jag optimistisk när det gällde vädret såg jag framför mig hur vi satt på altanen i solen och njöt av maten, därför förberedde jag en nästan helt kall middag
Lite i sista sekund till ikväll kanske men jag tänkte tipsa om en enkel hallondessert, om inte till idag så kanske de kan vara något och smaska på till helgen
Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagens middag. Skär kycklingen i lagom stora bitar och låt bitarna brynas på tillsammans med löken
Jag gissar att det inte bara är vi som har lax och annat gott kvar i kylen så här efter påsk. Det kan blandas ner i köttbullesmeten, användas till fåraherdespaj och till och med knådas in i bröddegen
Ja jag vet att det att det kanske snöar igen om några dagar och blir kallt igen och så. Jag är ingen grillmästare precis och det tar sin lilla tid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid
Jag tänkte bjuda Daniel, och min pappa och hans sambo på en riktigt härlig Farsdagmiddag. Både pappa och Merja är riktiga ”Norrlänningar” med familj och mången år tillbringade i Jämtland
Igår blev det en jättegod middag här hemma med stekt lövbiff, pommes frites och en supergod sallad med körsbärstomater, fetaost, sallad, nötter, olivolja och balsamvinäger
Sagt och gjort. God middag i trevligt sällskap. Till huvudrätt blev det ryggbiff och diverse tillbehör. Mixa digestivekexen med en matberedare så att det blir en smulig massa, tillsätt det smälta smöret och kanelen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.