Idag har jag varit på hos tandläkaren med barnen. Till på köpet fick jag uppmaningar om att inte ge henne äppeljuice och jag kände mig som en dålig mamma (för äppeljuicen alltså, inte för att hon skrek
De senaste veckorna har det blivit lite variation på frukostgröten för min del. Den här veckan är det krusbärssylt som toppar gröten, en lite lyxig frukostsylt som även funkar på frukostmackan, och naturligtvis till pannkakorna
Att de görs i portionsformar är också ett plus då man får en lagom mängd och de är enkla att variera genom att ha bär, smaksatt grädde, vaniljglass eller vad man själv är sugen på till
1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer
Förra veckan var vi på skidsemester i Ramundberget (Härjedalen), och fick rejält med snö och inte så kallt som vi befarat, så det blev en riktigt härlig vecka
På lördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite. Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen
Och varför inte göra chips på dem också. Det vattnas i munnen bara man tänker på det… Läs också. Lägg jordärtskockorna i kastrullen, fyll på med vatten så det täcker,låt koka tills de är mjuka
Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket. Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 1. Smaksätt crème fraiche med gräslök, citronskal, salt och peppar. Varva ost, crème fraîche, tranbär och nötter i små cocottformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.