När jag var i Skåneland för ett par veckor sedan gjorde jag Coqauvin på kycklingfilé. En mustig gryta som kan se lite grå och trist ut i färgen (beror efter lite research på vilken gryta man använder) men har en mustig smak av rött vin, morötter och timjan
Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. Koka ytterligare 25 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.