Lyxig chokladdryck på mörk och ljus choklad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 130 g mörk choklad, 70 %
  • 1130 g mjölkchoklad, 40 %
  • 13 dl vispgrädde
  • 160 g smör, rumsvarmt
  • 18 dl mjölk, 3 %
  • 1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Koka upp grädden. Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott. Genom att tillsätta ytterst lite grädde i taget samtidigt som du rör kraftigt får du en ljuvligt len ganache. Temperaturen får aldrig går ner till under 35 grader när du arbetar in grädden i chokladen. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Vinkla stavmixern så att den går ända ner i botten av skålen för att undvika att vispa in luft i ganachen. Värm mjölken till minst 40 grader. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen. Häll upp och servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.