Lyxiga linsbiffar med den godaste tzatsikin
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 graders varm
  • 30 minuter
  • Pikanta linsbiffar med tzatsiki, 4 port
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 3 vitlöksklyftor 250 g linser, gröna (eller, om du kan hitta, gula)
  • olivolja
  • 2 röda paprikafrukter, halverade och urkärnade
  • 1 gul paprika, halverad och urkärnad
  • 1 rödlök, skalad och skuren i 4 delar 1 msk hackad färsk mynta + extra till garneringen
  • 3 msk kapris, avrunnen och finhackad
  • lite vetemjöl
  • salt och peppar
  • Tzatsiki
  • 1/2 gurka, skalad, skuren i mycket små kuber
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl tjock turkisk yoghurt
  • 1 tsk agavesirap (mer neutral smak än honung, som också fungerar)
  • finhackad färsk mynta
  • salt och svartpeppar
  • spiskummin, rosta hela korn i panna och mortla sedan för mest smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.