LasagneTa en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Denna lasagne är smakrik och enkel att göra. Lasagne är perfekt som matlåda till jobbet. Lasagne. Fortsätt så tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt riven ost
Lasagne gör jag alldeles för sällan, varför vet jag inte för det är ju inte speciellt svårt. Varva med ett lager lasagneplattor, mozzarellaost och béchamelsås
köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Har lagt upp ett lasagnerecept innan, men gjorde om det litegrann igår. 547 kcal32 g protein29,3 g fett37,9 g kolhydraterLyxiglasagne, 6 port500 g blandfärs (50 % nöt, 50 % fläsk)1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja2,5 msk tomatpuré400 g krossade tomater1 kalvbuljongtärning1,5 tsk torkad oreganosalt, svartpepparOstsås. 20-25 g smör (ca 1,5 msk)3 msk vetemjöl8 dl mjölk (röd)150 g riven lagrad ost (jag tog Allerum Herrgård lagrad 12 månader, färdigriven)salt, pepparca 10-12 lasagneplattor1. Lyxiglasagne, 6 port. ca 10-12 lasagneplattor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.