köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Bechamel7 dl mjölk 2 dl vispgrädde 100 g smör 1 dl vetemjöl muskot, riv några drag peppar salt
12 lasagneplattor. 1Varva lasagneplattor med köttfärsröra och ostsås i en smord ugnsfast form, cirka 25x35 cm. Låt gärna formen stå 15 minuter innan den tillagas i ugnen, så att lasagneplattorna mjuknar av vätskan
Recept. Finns det något bättre än en riktigt långkokt italiensk bolognese. För mig är det en av mina favoriträtter och det är inte många rätter som slår mängden smak du får ut av en så pass enkel rätt
LasagneTa en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Men ska hemligheten fram så är det bechamelsåsen som gör susen till den perfektalasagnen. Det enda jag gjorde var bechamelsåsen och la lasagneplattorna i vatten en stund före ”montering”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.