Lasagne – enkel men lyxig
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 12 lasagneplattor, gärna gröna
  • 11 mozzarella
  • 13 dl nyriven parmesanost
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 morot
  • 11 stjälk selleri
  • 1100 g pancetta (italienskt rimmat och lufttorkat sidfläsk).
  • 1500 g nötfärs
  • 1 smör
  • 12 dl vitt vin
  • 11 burk krossade tomater, 400 g
  • 12 tsk oregano
  • 11/2 krm riven muskot
  • 1 flingsalt
  • 1 nymald peppar
  • 175 g smör
  • 13/4 dl vetemjöl
  • 18 dl mjölk
  • 1 lite muskot gör det extra gott.Så här gör du 2 timmar Köttfärssåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin. Skär pancettan i små tärningar. Fräs grönsaker och pancetta i smör några minuter. Tillsätt färs, höj värmen och bryn. Smula med en trägaffel så att färsen finfördelas. Tillsätt vinet och låt det koka in till hälften. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud på svag värme under lock 1-1 1/2 timme. Rör då och då. Tillsätt lite varmt vatten under koktiden om det behövs, men mot slutet av koktiden ska vätskan koka in. Smaka av med salt och peppar. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, köttfärssås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av osten. Gratinera i ugn cirka 40 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1461

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.