1100 g
pancetta (italienskt rimmat och lufttorkat sidfläsk).
1500 g
nötfärs
1
smör
12 dl
vitt vin
11 burk
krossade tomater, 400 g
12 tsk
oregano
11/2 krm
riven muskot
1
flingsalt
1 nymald
peppar
175 g
smör
13/4 dl
vetemjöl
18 dl
mjölk
1 lite
muskot gör det extra gott.Så här gör du 2 timmar Köttfärssåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin. Skär pancettan i små tärningar. Fräs grönsaker och pancetta i smör några minuter. Tillsätt färs, höj värmen och bryn. Smula med en trägaffel så att färsen finfördelas. Tillsätt vinet och låt det koka in till hälften. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud på svag värme under lock 1-1 1/2 timme. Rör då och då. Tillsätt lite varmt vatten under koktiden om det behövs, men mot slutet av koktiden ska vätskan koka in. Smaka av med salt och peppar. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, köttfärssås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av osten. Gratinera i ugn cirka 40 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1461
Enkelt att göra eftersom det sköter sig själv i ugnen. Lägg på lasagneplattor och varva de olika lagren med köttfärsås och bechamelsås med riven parmesan ovanpå tills du börjar nå toppen av formen
Varva lasagneplattor, ostsås och carnitasröran, avsluta med ostsås och resten av såsen på toppen. 9 st lasagneplattor. ör i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 20-30 minuter, kolla förpackningen till lasagneplattorna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 16
Började helgen med en soft kväll med en lyxigmen väldigt enkel hummersoppa. ) Men även de uppskattar i bland att få äta utan två snattrande söta fyraåringar
Ta bort från värmen och låt svalna. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Kommentera. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen
Häll av fiskspadet från formen i en kastrull. 1Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 10-15 minuter
Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan - dra ned värmen så att den inte bränns. Men jag har hittat mitt sätt att göra bruschetta och jagtycker att det blir bäst att steka bröden i den härliga vitlöksoljan
Lasagne gör jag alldeles för sällan, varför vet jag inte för det är ju inte speciellt svårt. Varva med ett lager lasagneplattor, mozzarellaost och béchamelsås
Ta bort från värmen och låt svalna. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen
Denna mousse är så löjligt enkel och så ofattbart god att ni inte får missa den. I botten av mina glas hade jag lite hackade chokladdoppade nötter från ett tidigare inlägg och på toppen kanderade hasselnötter, även det mycket enkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.