Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Men jag korrigerade det genom att tillsätta lite mer vatten, och uppenbarligen så spelade detta ingen som helst roll, för brödet blev väldigt gott och lyckat ändå, jag märkte inte av mitt lilla snedsteg över huvud taget
Ingredienserna - dock skippade jag basilikan och ägget. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken
Det här var ett dinkelbröd som sprack upp på ytan under gräddningen och blev så knaprigt och gott. Gör steg 1 på kvällen innan du bakar dinkelbrödet. För beskrivning på dinkelbröd - KLICKA HÄR >> 1 dl vatten
I början tog det tid och det blev inte alltid lyckat men sen jag började begripa hur länge degen behöver jäsa och hur den ser ut när den är färdig så rullar det på och det blir bröd varje gång
Men här kommer ett recept på dinkelbröd som jag bakade idag. Jag har varit riktigt usel på att uppdatera här på sistone men det beror på att jag har börjat jobba igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.