Den här gången bakade vi klassiska lussebullarmed russin i och de blev väldigt goda och saftiga =) Oskar är den i familjen som är mest förtjust i lussebullar och det har gått åt några till kvällsfikorna
5 dl mjölk (till fördeg). 1-1,5 g (2-3 påsar) saffran (mortlat med lite socker och 1,5 msk rom eller annan sprit). 600 g vetemjöl special (eller annat vetemjöl av bra kvalitet) (till fördeg)
5 dl mjölk (till fördeg). 1-1,5 g (2-3 påsar) saffran (mortlat med lite socker och 1,5 msk rom eller annan sprit). 600 g vetemjöl special (eller annat vetemjöl av bra kvalitet) (till fördeg)
Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. lussebullar,. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullarmed russin i. Arbeta degen smidig, täck den med en bakduk och låt den jästa i 60 minuter. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. Vispa upp ägget med 1 msk mjölk och pensla bullarna med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade
Det är så tacksamt att ha lite bullar lättillgängliga i frysen, perfekt om de kommer oaviserat besök, en snabbfika eller helt enkelt med i utflyktskorgen
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
) Den här är med kyckling, curry, paprika och majs. Smaka av med salt. Toppa med rostad lök. Bakad potatis med kycklingcurryröra2 kycklingfiléer3 dl gräddfil3 msk majonnäs3 tsk curry1/2 tsk salt1 dl purjolök1/2 röd paprika1/2 burk majsSmörGrillkryddaIsbergssalladRostad lökSkölj potatisen och stick hål i den med en provsticka
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
"Häll" ut den bakade gröten på en tallrik och servera med valfria tillbehör. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.