Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Ingredienser Portioner. 4 1 msk tomatpuré 1 msk finhackad färsk ingefära 1 dl hoisinsås 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling) 4 port ris (gärna jasmin) 1 burk bambuskott (à 225 g) 1 rödlök 200 g morötter 100 g vitkål 1 msk olja 2 tsk sesamolja 2 msk sesamfrön salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
När jag sen står på benen igen brukar det alltså vara en del kycklingrester att ta hand om. När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
(* Det är allra godast med nystekt kycklingfilè, så att den fortfarande är varm/ljummen när den ska ätas, men det funkar givetvis om du har andra kycklingrester liggandes
Kommer ni ihåg omeletten som jag gjorde för ett tag sedan och som jag misslyckades totalt med. Krydda den som du vill och har du till exempel kycklingrester kvar sedan gårdagens middag är det jättegott att blanda i bitar av kycklingen
Kycklinggryta med Bacon och Rosépeppar Efter en lång promenad vid ett upproriskt Medelhav, var det skönt att ha lite kycklingrester att ta hand om till lunch
Spara kycklingresterna samt överbliven buljong från detta recept. Tillsätt lite hackad stekt lök, häll på ett par deciliter torrt vitt vin och spetsa eventuellt med lite grönsaksfond
Givetvis går det lika bra med stekta kycklingfiléer eller andra kycklingrester. Då känns det även lite extra avkopplande att sitta ner, slappna av med en kopp thé, surfa lite och blogga lite
Har man ingen kalkon i frysen går det förstås lika bra att använda kycklingrester. Med tanke på att jag hade en färdig pajdeg i kylen så det gick snabbt att laga till dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.