Lomo saltado – peruansk köttgryta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • utskuren biff
  • 1 rödvinsvinäger, ekologisk och lagrad
  • 1 kinesisk soja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 svartpeppar, nymalen
  • 1 rödlök
  • 1 paprikor
  • 1 jalapenos
  • 1 neutral olja till stekning
  • 1 vatten
  • 1 majsstärkelse, utrörd i lite vatten
  • 1 plommontomater
  • 1 koriander
  • 1 salt och nymalen svartpeppar
  • 1 pommes frites och ris1. Blanda vinäger, soja, ½ hackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar till en marinad. Skär köttet i tunna små bitar. Lägg ner det i marinaden och låt marinera 1 timme eller längre.2. Tillaga pommes frites och ris enligt förpackningarna.3. Klyfta resten av den gula löken och den röda löken. Ansa och skär paprikan i bitar eller strimlor. Skiva jalapenon.4. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Ta upp köttet (spara marinaden) och woka köttet tillsammans med lök och paprika, tills paprikan börjar mjukna. 5. Häll på marinaden, vatten och red ev av med majsstärkelse utrörd i vatten. Klyfta tomaterna och lägg ner dem och låt dem bli varma.6. Hacka koriandern grovt och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och pommes frites.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.