1 pommes
frites och ris1. Blanda vinäger, soja, ½ hackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar till en marinad. Skär köttet i tunna små bitar. Lägg ner det i marinaden och låt marinera 1 timme eller längre.2. Tillaga pommes frites och ris enligt förpackningarna.3. Klyfta resten av den gula löken och den röda löken. Ansa och skär paprikan i bitar eller strimlor. Skiva jalapenon.4. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Ta upp köttet (spara marinaden) och woka köttet tillsammans med lök och paprika, tills paprikan börjar mjukna. 5. Häll på marinaden, vatten och red ev av med majsstärkelse utrörd i vatten. Klyfta tomaterna och lägg ner dem och låt dem bli varma.6. Hacka koriandern grovt och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och pommes frites.
Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.