Nu är jag tillbaka i Sverige efter en helt fantastisk smekmånad och ett magiskt bröllop. Givetvis kommer jag dela med mig av båda till er, så snart alla bilder är klara, men först tänkte jag passa på att kicka igång den här veckan med ett nytt recept och en tävling
Recept. minna. fre, 2013-09-06 07. 53. 15min. (0). blanda och stöt alla kryddor i en mortel. ta lite i taget så att det inte blir för mycket på en gång
Som vi skrivit tidigare så har vi skurit ner på vitt socker rejält här i köket, framför allt så är det herr M som verkligen har tagit ett krafttag om det vita sockret
Vilka ljuvliga dofter som spred sej från ugnen, då jag gjorde denna ostlåda med både feta- och västerbottenssost samt lök, zucchini och en näve färsk basilika
För exakt en vecka sedan befann vi oss i en fantastiskt exotisk miljö, sippade på heta drinkar med våra näsor vända mot solen och vansinnigt härliga människor
500 g karbonadedeig 1 ts salt ½ ts pepper ½ ss potetmel ½ dl vann 1 ss usaltet smør /olje til steking Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel
3½ dl hvetemel1 krm salt100 g smør2 ss crème fraîche, evt vann150 g bacon i biter1 skivet løk150 g revet gruyère4 egg4 dl kremfløtesalt/pepperBland mel, salt, smør og crème fraîche i food processor
150 g smør3 dl hvetemel2 ss kaldt vann1 liten purre1 løk4 hvitløksfedd2 egg2 dl kremfløte2 dl revet vellagret ostsalt/pepper200 g brie i skiverBland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Tydligen är det Jordgubbens dag idag och detta är ett riktigt gott sätt att fira om du frågar mig. En god frozen strawberry daiquiri är en perfekt drink att slänga ihop varma sommardagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.