Här kommer ännu ett super duper gott recept. Perfekt drinktilltugg att ha medan grillen blir varm. Tur att jag gjorde en halv sats för R och jag åt upp hela själv eftersom våra tonåringar föredrar att hänga på byn istället för med oss
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökar med dadelsirap. Lökarna bör nu vara härligt karamellfärgade och karamelliserade, mjuka fast ändå fasta i konsistens
KARAMELLISERADLÖK. Idag lär vi oss hur man gör karamelliseradlök. Ordet karamelliserad betyder att du fått socker eller sötma att bli lite karamellig och gyllenbrun
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgås med getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Krämig pasta med karamelliseradlök, rött vin & gorgonzola. Fredagkväll = pastakväll, eller hur. Speciellt om pastan är super krämig och innehåller rött vin och ost
Karamelliseradlök. Karamelliserad sedan löken. Lägg upp salladsbladen och fyll det med karamelliseradlök, när köttet börjar bli klart lägger du på brieost medan det ligger i pannan och låter det smälta – lägg sedan upp på burgaren och toppa med senap och sedan skivad tomat
Karamelliseradlök. Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.