Lägg upp på fat. Lägg köttet i en ugnsform eller använd en ugnsfast stekpanna. Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida
Vispa äggoch socker riktigt vitt och pösigt. ägg. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt påett bakplåtspapper
Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något. Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Eftersom världens bästa storasyster erbjöd sig att vara hela da'n med Ida behöver jag bara göra mig själv i ordning och kan därför vara tidigt på jobbet
Bara en massa nötter och fröer som man blandar med lite olja ochägg. För övrigt ser det ut som om ovanstående nötbrödsbilder är de sista tagna med min nuvarande kamera
Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get. Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda påett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
Jag värmer på mitt om det inte är dagsfärskt, då blir det som om det vore nybakat igen. Klappa lite lätt på ovansidan av brödet, om det känns stumt och ”studsar” tillbaka är det klart och om det sjunker ner lite är det mer gräddningstid kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.