Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisochpurjolökssoppantill middag igår
Tillsättpotatisen, saffran, och buljongen samt buljongtärningen. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Hetta upp lite olivolja i en gryta och svetta potatis, lök och purjo tills den mjuknar något. Stek pancettan hårt utan tillsatt fett i pannan, låt rinna av på lite papper
Såsen passar väldigt bra att servera med stekt bönkorv, kokt potatisoch broccoli. Du kan naturligtvis använda såsen till vilken korv som helst, men om du vill testa att göra bönkorv så hittar du receptet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.