Resten av söndagen gick till lite matinköp, menyplanering och slappande i soffan. Vi fiskade upp några trevliga tips, idéer och recept i Trelleborg som vi tänkte vi skulle dela med oss av till er
I fredags kväll var jag, David och två kollegor från gymmet på Scandic Park för att kolla på en av mina bästa vänner, Teresa Perrelli,som hade ett gig där
Stek kyckling, svamp och purjolök i lite smör i en stekpanna. Jag hade ris till och lite hemmaodlad krasse på toppen, men det passar säkert lika bra med pasta
Rent smakmässigt skiljer sig mjölsorterna en del från varandra. Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Det får en att tänka på vad lite sött man har fått uppleva under stora delar av människans historia. Blanda sedan med resten av yoghurten och blanda i vaniljen
Inte så dumt tycker jag om man vill äta lite nyttigar. Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker
Dagen avslutades med en god måltid och lite glass till efterrätt framför Solsidan på tv. Banka till köttbiten lite på mitten så den blir så platt som möjligt i skarven
Nu bär det av in i duschen för att sedan återinta tvsoffan med lite sött tillbehör. Bara att ta fram revben från frysen, pensla på lite god goja och pudra på lite kryddor, låta ligga och gona till sej innan det grillades i ugnen
Jag brukar göra rotfruktssoppor ungefär på samma vis varje gång, jag bara varierar rotfrukterna jag har i och så tar jag vad som finns hemma av grädde eller crème fraiche
Man tager vad man haver sa inte Kajsa varg… lite fel där. Smaka av med salt och peppar. Så till middag idag blev det något som lagades i ugn och hade en lite rökt smak… supergott
Något annat som är fint är dessa små läckerheter frånhavet. Jag har aldrig själv tillagat dessa musslor och de visade sig behöva lite andra förberedelser än blåmusslor
Har ni läst några böcker av Roslund och Hellström. Det som är jobbigast under resan är att man hela tiden vill äta och dricka för att fördriva tiden lite
Eller är du en nyfiken sort och vill testa nytt varje gång. Nu har turen kommit till I Love Eco från ICA i vårat kylskåp och jämfört med tuben innan från Hemköp (Garant, Axfoods emv*) smakar I Love Eco -kaviaren helt fantastiskt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.