Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Skala räkorna om du har valt räkor med skal. Låt frysta räkor rinna av i ett durkslag (så att inte det tinade "isvattnet" följer med till risotton) om du har valt frysta räkor
800 g räkor med skal. Tina räkorna och skala dem. Dela broccolin i små buketter. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i lite matfett tills löken är mjuk och glansig
Sejmed dijonsenap, vitt vin och blandade örter. Sej är en brutalt underskattad fisk. Hur det egentligen ser ut i dagens läge, med avseende på detta, det vet jag inte
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Den här helgen blev det en perfekt panerad torskbit med en räkrisotto och ett glas vin till det. Pensla med ett uppvispat ägg och vänd i dem försiktigt i linsmjölet
Kokospanerad sej. Som med det. fiskpinnar med ströbröd, men jag som älskar kokos i alla former och. varianter har förälskat mig i en variant med kokospanering
Blanda i riset o krydda med curryn efter smak. Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.