Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Rör ner linserna i tomatsåsen och smaka av med brun farin, salt och peppar. Att ha i linser tycker jag är ett bra sätt att få lasagnen lite mer matig och proteinrik
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Det ger en riktigt läcker maträtt som blir extra god med en krispig sallad på sidan om
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Torka av aubergine & zucchini med papper eller en kökshandduk. med en sk "höftning" på mängderna. Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen
Sila av linserna och spola. Smaka av med salt och peppar. Aubergine. Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.