1 broccolistånd
Koka linserna enligt anvisning, ställ åt sidan. Koka quinoan i en stor kastrull enligt anvisning med 1 msk buljong. Hacka löken och skär broccolin i buketter, även stammen/stjälken som du skivar tunt. Skala och riv morötterna grovt. När det är fem minuter av koktiden lägger du i lök och morötter. När det är tre minuter kvar lägger du broccolin på toppen. Då den ångkokas. Vänd ner linserna och rör om.
4 2 morötter i stavar (2 morötter motsvarar ca 150 g) 1 hackad gul lök 1 msk olja till stekning 2 msk tomatpuré 1 dl torra röda linser 300 g krossade tomater 1 msk konc grönsaksfond 1 tsk honung 2 1/2 dl havre- eller sojagrädde (alt vanlig grädde) 1 tsk torkad timjan 200 g små vita bönor 200 g halloumiost i stavar 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
LCHF sallad med gröna linser och stekta halloumi bitar är perfekt mellanmål eller kvällsmål. Dessa linser är så smidiga att laga mat med, då kokar snabb, går inte sönder och behåller färg efter tillagningen
Salt & peppar. En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. Salt & peppar. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Smaka av med salt och peppar. Stek halloumin gyllene. Servera med kokt jasminris. 4 Toppa med saltrostade cashewnötter, koriander och lime. 200 g halloumi, tärnad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.