Finhacka gul lök (eller mixa snabbt) och rengör kantarellerna. Vispa äggen lite lätt och blanda sedan ner ost (spara lite till toppen), créme fraiche/grädde, lök och kantareller
Men jag piffade till den lite med kantareller. Kantareller2 dl mjölk2 dl vispgrädde300 g riven Västerbottenost4 ägg1 tsk strösocker Salt o peppar Så här gjorde jag. 7) Skär kantarellerna i mindre bitar och lägg på pajskalet, slå fyllningen över kantarellerna och grädda pajen ca 35minuter i 140 grader
Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad
VÄSTERBOTTENOSTPAJ. Det här receptet har jag hittat på Jennys matblogg ”Midsommar närmar sig”. Det var ett lättlagat recept och pajen blev väldigt god och fin
I pajen hade jag bara i stekt rödlök, bacon och kantareller. . kantarell och baconpaj. Tror jag nämde igår att jag hade gjort en paj som vi skulle äta till middag
1 l kantareller. Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora. Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.