Snabba Piroger med grönsaksplock och yoghurtklick. Lägg pirogerna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspaper (jag nöp ihop dem tätt med skarvarna uppåt istället, var så lätt att de gick sönder så ville inte vända på dem
Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga
Servera sedan biffarna med potatis, rödbetor, extra kaprisoch färsk basilika. kapris. Eftermiddagen spenderades sedan med att spela pingis och träffa klassen – en presentation av varandra och genomgång inför året
Därav denna lilla korrigering – och ett tips, vill ni inte äta vegetariskt så blev den supergod med kryddigt stekt köttfärs (som jag slängde ner i det som blev över till lunch dagen efter
Servera laxen medris/matvete, indiska ärtor och de smörslungade morötterna. Någon form av ris (stod bamatiris i receptet men vi tog matvete för det hade vi hemma)
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.