Ställ in limecheesecaken i kylen i minst 4 timmar, gärna över en natt, att stelna. Enklast är att använda en matberedare och mixa smör och kex till en degig massa
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Limecheesecake med lite passionsfrukt på toppen – smarrig och lätt dessert efter påskmaten kanske. Till dessert hade jag alltså bakat en limecheesecake som jag toppade med lite passionsfrukt
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
I söndags bestämde mamma och jag oss för att göra något gott att mumsa på framåt kvällen, så vi åkte ner till ica och köpte ingredienser till att göra en limecheesecake
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Ikväll kom mina fina Uppsala-tjejer över på födelsedagsfirande för mig Jag bjöd på GI-vänlig tacopaj (recept på den kommer imorgon) och en underbart god cheesecake
Detta är en cheesecake som jag använt detta recept till men har bytt ut båbärsgelèn i kakan mot citrongelè samt att jag rivit i skal från en lime och saften från den limen oxå uppepå la jag hallaongelè och dekorerade med vita chokladprickar
Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.