men jag rekommenderar nog ugnsbakad citron, det hade passat lite bättre till paellan. Och under tiden paellan värms så ugnsbakar du laxen, tomaterna och den delade limen (citronen) som du alla penslar med lite olivolja och drar över några varv med salt & pepparkvarnen
Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten. Hacka tomater och oliver, blanda med fetan. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
En bit äter vi nu och en bit läggs i frysen och sparas till julafton. Den fick smak av limeoch chili. Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken
Tillsätt sedan den förstekta löken och tomaterna. En smidig vardagsrätt som funkar till ugnsrostade grönsaker/rotfrukter, kokt potatis, pasta eller ris
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat
Tillsätt rivet skal och saft från limetillsammans med vinet. Jag använde inte speciellt mycket skal för min lime var rätt gammal och började bli lite ful i skalet men det var gott ändå
Jag lagar oftast enkel mat som ska passa hela familjen, både till vardag och helg. Imponerad av hur många duktiga amatörkockar det finns och hur alla vågar ställa upp trots blandad talang
Riv skalet från limenoch pressa ur saften. Häromdagen gjorde jag ett laxrecept där jag hämtade inspiration från lite olika recept, resultatet blev jättegott och kan rekommenderas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.