Blanda samman majonäs, riven/pressas vitlök, några droppar citron och salt & peppar. Igår hade vi Manda och Joakim över på en lyxmiddag med champagne och skaldjursplatå bestående av hummer, kräftor, röka räkor och min och Mandas favorit, ostron
Till fördrinken, som var champagnen Palmer & Co, bjöd jag på Pyttes vodkaspetsade gräslökspannacotta på kavringbotten, dekorerad med kungslaxrom och en liten dillvippa
Korv & Rotfruktspanna i krämig sås. Köpte hem en stor bit kassler i helgen. Billigt, gott men ibland kanske lite svårt att hitta på vad man ska laga utav den
Fläskfilégryta med Svamp, Timjan, Citron & Vitlök. I helgen hämtade jag ut en ny mobil då mitt abonnemang snart skulle förnyas och ja, jag håller mig kvar i iPhone-svängen än trots ett litet avbrott ett tag då jag testade nya Lumia från Windows men återgick till iPhone efter det iaf
Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Har ni tänkt på en sak. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Salt & vitpeppar. Söndagsmiddag här hemma brukar till 99% vara rejäl husmanskost, ofta en långlagad stek, kokt potatis, primörer med sky/gräddsås av något slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.