Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Ja det kommer blir fler brödbak på levain framöver, vill testa att baka ett lite grövre bröd också. 600 gram (8 dl) av Levain, surdegen du gjort på vildjäst600 gram (10 dl) vetemjöl special400 gram (4dl) lljummet vatten20 gram ( 1 msk) saltBlanda alla ingredienser utom saltet och kör i den degblandare i 8 minuter,5 minuter på låg hastighet och 3 minuter på lite mer fart, tillsätt saltet och kör ytterliggare 3 minuter
Där var det naturligtvis gott, men denna variant på levainbröd blev ännu godare. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den rökta laxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen
Solhaga levain är vårt vita surdegsbröd som vi bakar helt utan jäst. En kompis till mig hade serverat det till några vänner som absolut inte trodde på att det var jästfritt
Samtidigt som jag bakade valnötsbröd gjorde jag Levain baguetter. LEVAIN BAGUETTER (3 baguetter). Även dessa fick en krispig yta och var saftiga och luftiga
Jag har ända sedan jag började baka på allvar varit lite nyfiken på att göra riktigt Levainbröd – d. Ett halvhjärtat försök senare så landade jag med nån degklump som inte alls jäste som den skulle, och jag fick rädda den med lite vanlig jäst i slutänden…helt ok bröd, men det var ingen Levain
Det här receptet är för ca 20 st levain bräck. Källa. Bakasurdeg. sePortioner. 20 stIngredienser. En fördeg (klicka för att gå till receptet)800g Manitoba cream460g vatten20 g havssalt Gör så här
Igår bestämde jag mig för att göra levain bröd. Så jag gjorde degen igår. Tyvärr var inte surdegen lika levande igår som den är idag så brödet blev inte så bra som jag hade hoppats på men det fungerade i alla fall
800 g levain (nästan hela blandningen). 800 g levain (nästan hela blandningen). Nu är det äntligen klart, Det har tagit sin lilla tid men väntan var helt klart värt det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.