Bräck tunt skivat rökt sidfläsk i en torr stekpanna. Egentligen vill jag bara tipsa om att prova rökt sidfläsk till lite nystekta potatisbullar istället för det vanliga rimmade fläsket
Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing
Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Servera med lite bräckt falukorv eller kanske lite skinka. Bräck falukorven i en stekpanna. Sprang över ett fint blomkålshuvud häromdagen och det kan man gärna gratinera med en klassisk ostsås, till dagen smaksatt med en riktigt god Brännvinsost
Ja det kommer blir fler brödbak på levain framöver, vill testa att baka ett lite grövre bröd också. 600 gram (8 dl) av Levain, surdegen du gjort på vildjäst600 gram (10 dl) vetemjöl special400 gram (4dl) lljummet vatten20 gram ( 1 msk) saltBlanda alla ingredienser utom saltet och kör i den degblandare i 8 minuter,5 minuter på låg hastighet och 3 minuter på lite mer fart, tillsätt saltet och kör ytterliggare 3 minuter
Där var det naturligtvis gott, men denna variant på levainbröd blev ännu godare. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den rökta laxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.