Vispa upp äggulor, ägg och socker i en skål. [ Mumsigaste LemonCurden ever ]. Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Har inte ätit lemoncurd på jag vet inte hur många år, men jag tycker att det är väldigt gott och när jag såg receptet på en sockerfri variant, så var det inget snack om saken
För de mesta innehåller det massvis med socker och andra mer eller mindre bra tillsatser. Jag älskar Flapjacks och faller för frestelsen ibland och köper mig en när energin dalar och/eller hungern gör sig påmind och jag är på språng
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Eller firade gjorde vi egentligen i helgen, men igår var själva födelsedagen. Annars går den snabbt att göra, innehåller få ingredienser, innehåller inte vitt socker och smakar alldeles delikat
Eller i chokladen är det lite socker om du inte väljer sockerfrieller en med väldigt hög kakaohalt. Ställ i frysen och servera den riktigt kall, gärna fryst med kvarg, grädde, fruktsallad eller bara precis som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.