Leilas butiker
www.leila.se
www.leila.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 ekologiska ägg 3 3/4 dl strösocker 1 nypa vaniljpulver 75 g smör 2 msk pepparkakskrydda 1 1/2 dl filmjölk 5 1/4 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 dl rårörda lingon smör och mandelspån till formen LINGONGRÄDDE 3 dl vispgrädde 1 dl grekisk yoghurt, 10 % ½ dl rårörda lingon1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan, låt svalna lite och blanda det sedan med filmjölken. Vänd ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt lingonen. Smörj en sockerkaksform med mjukt smör, bröa med krossat mandelspån och fyll formen med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  • LINGONGRÄDDE Lättvispa grädden och vänd ihop den försiktigt med yoghurten. Smaksätt med lingonen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.