5 ekologiska
ägg 3 3/4 dl strösocker 1 nypa vaniljpulver 75 g smör 2 msk pepparkakskrydda 1 1/2 dl filmjölk 5 1/4 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 dl rårörda lingon smör och mandelspån till formen LINGONGRÄDDE 3 dl vispgrädde 1 dl grekisk yoghurt, 10 % ½ dl rårörda lingon1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan, låt svalna lite och blanda det sedan med filmjölken. Vänd ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt lingonen. Smörj en sockerkaksform med mjukt smör, bröa med krossat mandelspån och fyll formen med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
LINGONGRÄDDE Lättvispa grädden och vänd ihop den försiktigt med yoghurten. Smaksätt med lingonen.
Söndagens fika, morotskaka med vispad grädde. Idag är det en slö söndag på Kakbloggen, igår tipsade vi om en grymt god morotskaka och idag blir det lite härliga lästips inom kakvärlden
Leilas brownies. Leilas brownies. De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
Efter gårdagens chokladfest lämnade massa smält choklad som blev perfekt att göra Rocky Road på. Tog vad som fanns hemma och fick tipset om att använda skumtomtar istället för marshmallows av Mumsfillibaba
Har börjat baka lite inför fjällresan på påsk. Det brukar blir många fikapauser i stugan mellan slalomåken och då är det bra med något nyttigt alternativ till kaffet
Jag testade att baka Leilas morotskaka till kalaset idag. Alla älskade den. 3 ekologiska ägg3 dl socker3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver2 tsk malen kardemumma0,5 tsk malen ingefära 1,5 tsk malen kanel1,5 dl rapsolja4,5 dl rivna morötter Frosting60 g rumsvarmt smör4 dl florsocker1 tsk vaniljsocker Rivet skal av en lime100 g philadelphiaostSmör och ströbröd till formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.