Leilas butiker
www.leila.se
www.leila.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen ingefära 1 nypa salt 1 1/2 dl solrosolja 4 1/2 dl rårivna morötter Cream Cheese Frosting 60 g mjukt smör 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Skal av 1 lime 100 g philadelphiaostSätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.  Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna. Cream Cheese Frosting Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över morotskakan. Servera morotskakan på ett fint tårtfat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.