LCHF Broccolipizza med pinjenötter och västerbottensost
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • broccoli, färsk
  • 1 ägg
  • 1 riven västerbottensost, eller annan smakrik ost
  • 1 körsbärstomater
  • 1 mozzarella
  • 1 basilika
  • 1 rödlök, skuren i ringar
  • 1 rostade pinjenötter1. Riv broccolin på rivjärnet mot den grova sidan. Hela stammen ska med. 
  • 2. Blanda äggen och den rivna osten med broccolin.
  • 3. Dela upp smeten i tre lika stora delar.
  • 4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma smeten till tre rundlar med en gaffel, cirka 15-18 centimeter i diameter.
  • 5. Grädda i cirka 15-18 minuter, ta ut plåten och lägg på garneringen.
  • 6. Höj värmen på ugnen från 200 grader till 225 grader - in med pizzorna i 5-8 minuter eller tills mozzarellan har smält.
  • 7. Rosta pinjenötter i torr het panna. Det tar cirka 5 minuter. Rör om hela tiden så att de inte bränns.
  • 8. Strössla pinjenötterna över pizzan och och garnera med basilikablad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.