Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. Jag använde färdiga portioner av torskrygg, men det går lika bra med hel fisk, dock förläng då tiden i ugnen
Häll av kräftstjärtarna och häll över fisken tillsammans med ägghacket. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
Häll tillbaka och mosa blomkålen tillsammans med fetaost, ägg,salt o peppar. Skala räkorna och lägg skalen och huvudet i en kastrull, med rikligt med smör
Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått. Gårdagens middag gick i vårenstecken, med sparris, gott
Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig. Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt
Gjorde en sås med ovanstående, som jag hällde över torskfilé blocken. Kräftsmakande Torskfilé. Kombinationen med tomat, paprika och en massa dill, smakar både doftar och smakar kräfta
Men det bästa är att man kan äta det med gott samvete, ingen köpepizza, utan bara bra råvaror. Bottnarna gjorde jag av mitt bästa recept på lchf bröd, av en sats av receptet blir det tre bottnar
Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem. Ställ dem i en ugnssäker form (tillsammans med bönorna och fisken, se ovan) och, gratinera dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de fått fin färg
Till helgen åker vi bort med ett gäng och vi ska fixa middag på lördagkväll. LCHF DILLKÖTT. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken. Servera med kokt broccoli eller blomkålsris (se sida 159) och
Stek biffarna några minuter på varje sida i rikligt med smör eller kokosolja. Lägg upp biffen på ett stort salladsblad, ha på en skiva ost om så önskas, bacon går också bra (det have inte vi denna gång), på med dressing och sen bara att njuta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.