Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort serveringsfat. Blanda soja, sesamolja, finhackad ingefära, finskuren chili, rivet limeskal och limesaft till en dressing
SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2
Kvällens bento box bestod av laxsashimi, chicken katsu (pankopanerad kycklingfilé) med spicy QP (japansk majonnäs), edemamebönor och tamagoyaki (japansk omelett)
Koka riset enligt förpackningens anvisning men byt ut 1 dl av kokvattnet mot kokosmjölk. Skiva laxen tunt med en stor vass kniv, det går lättast när fisken är halvtinad
Laxsashimi. Fortsättning på en typiskt bra vinterlördag när man varit ute och kommer in i värmen. Lite frostbitna, tänder brasa, lagar massa god mat som man kan plocka med länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.