1 tsk socker. 1 tsk sesamolja. saften från 1,5 lime. Alltså den här rätten måste ni testa. Sashimi med lax, avocado och god marinad, så himla gott och passade perfekt som förrätt på nyårsafton
1 röd chili. 1 lime, saft och skal av. 10 cm gurka skalad. 10 rädisor. 1 ask smörgåskrasse. 10 cm färsk pepparrot. 1 ask alfalfagroddar. 400 g salmalax 2 dl japansk soja 1 röd chili 1 lime, saft och skal av 4 tsk sesamolja 2 msk färsk ingefära 10 cm gurka skalad 10 rädisor 1 ask smörgåskrasse 10 cm färsk pepparrot 1 ask alfalfagroddar ev 50 g laxrom
150 g sockerärtor. 1 st avokado. 1 st huvud hjärtsallad. 2 st ägg Laxsashimi 400 g laxfilé skinn- och benfri Till servering 4 prt jasminris 150 g sockerärtor 1 st avokado 1 st huvud hjärtsallad 0
Karin hade även gjort en riktigt god Laxsashimi som jag har fantiserat lite om sen dess. Laxsashimi. 1 schalottenlök. 1 dl soja. 1 msk honung. 1 dl creme fraiche. 1 knippe gräslök (eller salladslök). 1 schalottenlök. 1 dl soja. 1 msk honung. 1 dl creme fraiche. 1 knippe gräslök (eller salladslök)
SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2. 5 dl matolja salt peppar saft från citron 1 dl soya 1 msk sesamfrön GÖR SÅ HÄR LAX 1. GURKA 1. CITRONMAJONÄS 1. SESAMSOYA 1. 1 t. 1 dl japansk soya. 1 msk socker. 1 dl blandade sesamfrön. 1 skalad och. 1 dl ättika. 1/2 fint skivad röd chili. 1 dl soya. 1 msk sesamfrön
Kvällens bento box bestod av laxsashimi, chicken katsu (pankopanerad kycklingfilé) med spicy QP (japansk majonnäs), edemamebönor och tamagoyaki (japansk omelett)
1. Låt stå i ca 10–15 minuter. Täck i ytterligare 15 minuter tills grönsakerna mjuknat. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter eller tills riset är klart. Gnarly Head Viognier, 85 kr, Kalifornien, USA, 6381. Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix 1 st gurka , liten, halverad och hyvlad på längden. 1. 1 st rödlök i skivor , liten. 1 msk strösocker. 1. 1 msk ingefära , färsk, finhackad. 1 st röd chilifrukt , urkärnad och finhackad. 1 dl vatten. 1 tsk socker. 1 st vitlöksklyfta(or) , finhackad. 1 st gul lök(ar) , finhackad. 1 olja , till stekning. 1 bit(ar) ingefära , ca 2 msk finhackad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.