En snabb och så enkel laxsås som vi just har inmundigat med lite pasta till. Laxsås 2-3 port2 vitlöksklyftor, pressade400 g laxfilé i mindre bitar3 dl grädde, valfri sort½ dl vatten100 g frusen hackad spenat, (ca 6 stycken "ploppar" om spenaten är frusen så)salt och peppar½ dl riven parmesanostev. Laxsås 2-3 port
Fyll en stor kastrull med vatten och sätt på plattan. Finhacka löken och vitlöken. Lägg en klick smör i en stekpanna och lägg i laxen när pannan blivit varm
Många räknar pasta som vardagsmat och jag är beredd att hålla med men ibland kan man lyxa till pastan lite extra och helt plötsligt så känns rätten helt rätt t
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar. Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp
Koka upp 1 ½ liter vatten tillsammans med 2-3 tsk salt. Lägg i tagliatellen och låt koka i ca 7 min. Skär laxen i kuber och stek tillsammans med smör i stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.