Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmadlax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Gnid in laxfilénmed ex. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Rimmadlaxmed dillstuvad potatis ochfänkålssalladrimmadlaxkokt potatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
Blanda först den kokta pastan med limecremen och sedan med spenaten och den röktalaxen. Igår var jag på afterwork med ett par väninnor och vi satt på uteservering och tyckte kändes om en sommarkväll och idag regn nonstop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.