Skär den röktalaxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Stek sedan i smör på svag värme. Den klassiska kombinationen av lax och dill, möts här i en härlig liten sommar pudding som passar perfekt till förrätt vid sommarmiddagen
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallröktlax med en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Fördela lax, och potatisröran på rågbrödskivorna (eventuellt kantskurna. Valet föll därför på ett smørrebrød där löjromen spelar huvudrollen, om än flankerad av goda birollsinehavare
Krydda med svartpeppar och ev lite salt (tänk på att den röktalaxen är salt i sig). Ger inga instruktioner på hur pastan ska kokas utan det får man läsa sig till på förpackningen, men tänk på att såsen ska alltid vänta på pastan och inte tvärt om
Tillsätt svartpeppar, smaka av om det behövs salt, den kallröktalaxen är rätt salt i sig. 500 gram kallröktlax (skär i tärningar 1 x 1 cm). Fräs löken i olja på medeltemperatur 3-4 min, tillsätt laxen och fräs ytterligare en min. 500 gram kallröktlax (skär i tärningar 1 x 1 cm)
Till förrätt serverades små smörgåsar med en krämig sallad på bland annat röktlax. Putsa bort eventuellt fett från laxen (en smaksak), och skär även den i små tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.