1 kg
skalad potatis, skuren i riktigt tunna skivor
1 purjolök
finhackad
ev
200 g
färsk spenat
salt
vitpeppar från kvarn
1/2- 2 dl
smält smör
200 grader
och smörj en ugnssäker form. Vispa ihop mjölk, ägg och dill, smaka av med salt och vitpeppar från kvarn. Varva potatisen, purjon, laxen (ev. spenat) och äggstanningen. Avsluta med potatis. Grädda i ugnen i cirka 45- 60 min Laxpuddingen ska ha stannat i mitten och fått en gyllenbrun färg. Täck med aluminiumfolie om ytan börjar se för mörk ut innan den är färdig.
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut plättar av potatisrivet – enklast är genom att snurra potatisen som pasta med en gaffel och lägga ner ”rullarna”
Det är också viktigt att äta sunt och heller inte snåla på det goda i livet. Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här
Jag ska unna mig lyxiga tilltugg ikväll efter en intensiv arbetsvecka. Äntligen lördag. Här kommer tre av mina senaste favoriter, parmaskinkaknyten, caprese snittar och salamirullar
Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången. Måste säga att det kändes som en väldigt festlig rätt en mörk och grå tisdagskväll i november
Tillsätt buljongen och låt det koka sakta en stund. Garnera eventuellt innan serveringen med lite finhackad paprika, några dillkvistar eller något annat som du tycker passar
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Jag låg ute till havs förra veckan och njöt av solen på klippor och skärgårskobbar och som ni alla vet vill man njuta av något gott när man är ute en hel dag men eftersom tiden på land är knapp så måste det gå fort, då kom jag på den briljanta idéen att göra kanelbulls-kakor ett snabbt och roligt sätt att kombinera bullar och kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.