Krydda laxkotletternamed persillade, salt och citronpeppar och stek/grilla tills de är genomstekta. Häromdagen fyndade vi dock en hel lax som vi i veckan stekte upp och åt tillsammans med lite kryddsmör gjort på timjan
Krydda laxkotletternamed salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Servera krämen till laxen, garnera gärna med skivor av resterande citron och servera grönsallad till
Jag köpte laxkotletter på mitt favoritställe i Stockholm för färsk fisk, Göta fisk. Till det så gjorde jag ett kryddsmör med jerk och lime samt ett mos med potatis och sötpotatis kryddat med backtimjan och ugnsrostad vitlök
Fisk ska stekas på medelvärme och lite längre än kött. Stekta laxkotletter. Hetta upp smöret i stekpannan på ganska hög temperatur, lägg i fisken och sänk till medeltemperatur eller lite lägre
Servera laxkotletternamed blomkål, tandooriyoghurt och basmatiris. Stek laxkotletterna. Tillsätt purjo, chili och ingefära och stek med ett par minuter
Lägg laxen på ett fat och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med pepparrot och dill. Servera med potatismos och broccoli blandat med ärtor
Servera laxen tillsammans med örtris, yoghurt och citronklyftor. 800 g laxfiléer, eller laxkotletter. 10,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.