Något som är otroligt gott är rostadegrönsaker. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Den serverades till stekt torskrygg och rostadegrönsaker och halloumiost. Dela grönsakerna, tomaterna halveras, löken delas i klyftor, så även paprikorna
Till 2 personer 400g Potatis 250 g förkokta färska rödbetor 300 g Lax 35 g Fetaost Kall sås Turkisk yoghurt Dill Honung Salt & Peppar Gräslök Citron och Lime 1
Häll dressingen över de varma grönsakerna. 1Lägg grönsakerna på ett stort ugnsfast fat. 1Pressa de rostade vitlöks- klyftorna och blanda dem med olivolja, sumak och salt
Ingredienser1 st Laxfilé (urbenad och trimmad, delad i två delar)1/2 Citron15 ml Fishsauce3 Vitlöksklyftor (pressade)10 ml OlivoljaSalt Svart peppar200 gr Jordärtskockor (skalade, låt de ligga i vatten tills det ska användas)3 dl Grädde2 dl vattenVitpeppar4 dl frityr olja150 gr Champinjoner 150 gr Cocktailtomater1 kg Små potatisar. Steg6Gör i ordning grillen genom att flytta kolen till sidorna så att laxen får plats utan att ligga ovanför glöden, lägg sedan på laxen och grönsakerna på den indirekta värmen och sätt på ett lock, låt laxen ligga med lockat på i ca 30 minuter. Steg10När laxen är klar är det dags att servera den med grönsakerna, den krämiga såsen och de små chipsen av jordärtskockan, lägg upp det snyggt och trevligt ett tips är att grilla några citronskivor till
Rostadegrönsaker. Rostadegrönsaker. Ta ut de rostadegrönsakerna. Strö sparris och bacon över de rostadegrönsakerna efter 20-25 min och rosta 10 min till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.