Finfördela brödet i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut det i en form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Ugn 175 grader. Salta och peppra lax sidan, sätt laxen i en ugnssäker form eller fat och sätt i ugnen. Ta ut laxen när den nästan är färdig, efter ca 20 minuter
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Mycket citron blir det men för mycket citron kan det aldrig bli, i alla fall inte om man ska tro på Anki som är citronberoende
Pommes duchesse. Skala och skär potatisen i delar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Pressa potatisen och blanda ner smör, äggulor, mjölk, salt, peppar och riven muskotnöt
Bilden på Annelis laxcheesecake får ni ha överseende med, vi lovar att kvalitén på bilden absolut inte alls har något att göra med kvalitén och smaken på laxtårtan, för halligalligod var den verkligen
Den här goda laxcheesecaken hade vi med oss till midsommarfesten. 8-10 portionerBotten200 g kavring75 g smörFyllning3 gelatinblad 300 g rökt lax400 g Philadelphiaost3 dl créme fraiche3 msk riven pepparrot3 msk finhackad dill1 lime1 liten rödlökGarnering1 burk stenbitsromCitronskivor2 dl handskalade räkor250 g rökt laxLite dillSmält smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.