Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek lök och vitlök i ett par minuter. Lägg i blandfärsen och bryn den tillsammans med svartpeppar och salt. Häll i tomatpuré, matlagningsvin och krossad tomat. Låt allt koka upp. Gör under tiden din bechamelsås. Koka upp mjölken och red den sen med maizena. Krydda med salt och peppar. Klicka ev i smör. Nu ska du krydda din köttfärssås med örtkryddorna. Häll i basilika, oregano och timjan i köttfärsen. Smaka av färsen och fundera på om du vill ha i mer krydda. Sen är det dags att lägga ihop lasagnen. Varva bechamelsås, lasagneplattor och färssås i en ugnsfast form. Börja med bechamelsås sen lasagneplattor och färssås osv. Avsluta med den rivna osten. Laga i ugn i ca 20 min. Gör nu din grönsallad genom att skölja av och dela dina grönsaker. Blanda allt i en skål. Servera. Tips Du behöver inte ha smör i din bechamelsås om du inte vill. Smöret är för smakens skull, men är frivilligt att använda.
Låt tomatpuré, paprikapulver och tabasco fräsa med någon minut innan du tillsätter tomater, chilisås, buljong, lagerblad, timjan, vatten, vin och honung
I veckan fick vi middagsgäster med ganska kort varsel, vilket gjorde att jag fick improvisera lite. Så här gjorde jag min köttfärssås, som vi åt till roliga glutenfria jättefusilli
Det är ju inte direkt enklare att göra i en Crock-Pot för du måste ändå fräsa på löken och färsen men det är ju det här med hur den tillagas, tiden som gör det så gott och mustigt för det var precis vad det blev, väldigt mustig smak
Jag sveptes med av skördeyran och vågade efter att ha provat köttfärssåsen på jobbet. Efter en helg på landet med mycket matlagning, första arbetsdagen på veckan och inköp som ska göras efter jobbet är det lockande med något enkelt och gott
Varva medköttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast, avsluta med sås. Häll upp salladen i en skål, ringla över lite olivolja och servera till lasagnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.